Hoe vaak naar de mondhygienist?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om minimaal één keer per jaar naar de mondhygiënist te gaan voor een professionele reiniging van je gebit.

Echter, de frequentie van het bezoeken van de mondhygiënist kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw gebit en tandvlees. Bijvoorbeeld, bij een geschiedenis van tandvleesaandoeningen of tandbederf, kan het nodig zijn om vaker dan één keer
per jaar naar de mondhygiënist te gaan.


Ook kunnen andere factoren een rol spelen, zoals je leeftijd, je algemene gezondheidstoestand en levensstijl (zoals roken of het drinken van veel koffie of thee). Als je bijvoorbeeld rookt of veel koffie of thee drinkt, kunnen uw tanden en tandvlees sneller
verkleuren en kan het nodig zijn om vaker naar de mondhygiënist te gaan om dit tegen te gaan.


Het beste is om met de mondhygiënist te overleggen over de ideale frequentie van je bezoeken, op basis van je specifieke behoeften en gezondheidstoestand. Door regelmatig naar de mondhygiënist te gaan en goede mondhygiënegewoonten thuis te onderhouden, kan
je helpen om jouw gebit en tandvlees gezond te houden en problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

Professioneel gebitsreiniging zacht, zonder pijn en angst

Een professionele gebitsreiniging met Guided Biofilm Therapy laat je ontspannen.
Conventionele methoden, waarbij mechanische reinigingsmethoden zoals overmatig gebruik van handinstrumenten wordt vaak ervaren als onaangenaam en pijnlijk en kunnen zelfs de tanden en tandvlees beschadigen.

Bent je klaar voor de nieuwe generatie professionele gebitsreiniging zonder pijn?

Biofilm, tandverkleuringen en tandsteen worden in onze GBT-gecertificeerde praktijk zacht en pijnloos verwijderd met de AIRFLOW® en de PIEZON® PS No Pain technologie. Alles wat nodig is, is water, lucht en het originele AIRFLOW® PLUS-poeder.

Onze gespecialiseerde mondhygiënisten zorgen voor een optimale conditie van uw gebit en tandvlees.

Ons adres

Burgemeester de Withstraat 59B, 3732 EJ De Bilt

Snel Contact

Neem gemakkelijk contact met ons op.

030 210 9191

Volg ons

guided biofilm therapy

Resultaten behandeling

Make your smile shine

We worden steeds ouder, het liefst met ons eigen gebit – om zo lang mogelijk zonder ongemak te kunnen genieten van ons eten en drinken is het belangrijk om goed voor je gebit te zorgen.

In je mond leven ongeveer tien miljard bacteriën verdeeld over 700 verschillende soorten die zich aan de tanden en kiezen kunnen hechten. Door de opeenhoping van deze bacteriën ontstaat tandplak. Als tandplak niet wordt verwijderd kan dit tot (ernstige) problemen leiden.

Het tandvlees is het fundament van ons gebit, daarom is het belangrijk om regelmatig de mondhygiënist te
bezoeken om professioneel tandplak en tandsteen te verwijderen.

man-showing-his-teeth3-YUFNXWG.jpgman-showing-his-teeth4-YUFNXWG.jpg