Het belang van gezond Tandvlees

Gezond tandvlees is een belangrijk onderdeel van een goede mondgezondheid. Tandvleesaandoeningen kunnen leiden tot tandverlies en kunnen zelfs verband houden met andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hartaandoeningen en beroertes.


Gezond tandvlees is meestal roze, stevig en strak om de tanden heen. Het bloedt niet gemakkelijk bij het poetsen of flossen en vertoont geen tekenen van roodheid, zwelling of ontsteking. Als je merkt dat je tandvlees rood of gezwollen is, bloedt bij het poetsen of flossen, of als je pijn of gevoeligheid in je tandvlees ervaart, kan dit wijzen op tandvleesaandoeningen en moet je zo snel mogelijk een tandarts of mondhygiënist raadplegen.

Houd je tandvlees gezond door tweemaal daags te poetsen, bij voorkeur met een elektrische tandenborstel, en interdentale reiniging te gebruiken zoals stokers, ragers of floss. Bezoek regelmatig je mondhygiënist
voor professionele gebitsreinigingen en advies over het behouden van je mondgezondheid en gezond tandvlees.

Een stralende glimlach is niet alleen het resultaat van witte, rechte tanden. Gezond tandvlees speelt een essentiële rol in het behoud van een optimale mondgezondheid. Als mondhygiënistenpraktijk Swiss Dental Spa zijn we toegewijd aan het bieden van uitstekende zorg en het bevorderen van de gezondheid van het tandvlees van onze gewaardeerde patiënten. In dit artikel delen we belangrijke informatie, tips en advies om je te helpen zorgen voor gezond tandvlees en een stralende glimlach te behouden.

  • Wat is gezond tandvlees?
    Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen heen. Het bloedt niet tijdens het poetsen of flossen en veroorzaakt geen pijn of ongemak. Gezond tandvlees is de basis van een gezonde mond en voorkomt de ontwikkeling van tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis en parodontitis.
  • De oorzaken van tandvleesaandoeningen:
    Tandvleesaandoeningen ontstaan vaak door de ophoping van tandplak, een kleverige laag bacteriën die zich vormt op tanden en tandvlees. Onvoldoende mondhygiëne, slechte voeding, roken, stress en genetische factoren kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan van tandvleesaandoeningen. Het is belangrijk om deze risicofactoren te begrijpen en ze te vermijden voor het behoud van gezond tandvlees.
  • Tips voor een optimale mondhygiëne: Poets je tanden zorgvuldig twee keer per dag gedurende minstens twee minuten. Gebruik een zachte tandenborstel en een fluoridehoudende tandpasta. Vergeet niet om ook je tandvlees te poetsen, met zachte cirkelvormige bewegingen.
  • Floss dagelijks om tandplak tussen je tanden en onder de tandvleesrand te verwijderen. Gebruik een flossdraad of interdentale ragers, afhankelijk van je voorkeur en de ruimte tussen je tanden.
  • Spoel je mond met een antibacteriële mondspoeling om bacteriën te verminderen en tandvleesaandoeningen te voorkomen.


Bezoek regelmatig je mondhygiënist voor professionele reiniging en controle. Zij kunnen tandplak en tandsteen verwijderen en eventuele tandvleesaandoeningen vroegtijdig opsporen en behandelen.
Pas je dieet aan door het verminderen van suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken, omdat deze de groei van schadelijke bacteriën bevorderen. Kies in plaats daarvan voor een uitgebalanceerd dieet met veel groenten en fruit.

Professioneel gebitsreiniging zacht, zonder pijn en angst

Een professionele gebitsreiniging met Guided Biofilm Therapy laat je ontspannen.
Conventionele methoden, waarbij mechanische reinigingsmethoden zoals overmatig gebruik van handinstrumenten wordt vaak ervaren als onaangenaam en pijnlijk en kunnen zelfs de tanden en tandvlees beschadigen.

Bent je klaar voor de nieuwe generatie professionele gebitsreiniging zonder pijn?

Biofilm, tandverkleuringen en tandsteen worden in onze GBT-gecertificeerde praktijk zacht en pijnloos verwijderd met de AIRFLOW® en de PIEZON® PS No Pain technologie. Alles wat nodig is, is water, lucht en het originele AIRFLOW® PLUS-poeder.

Onze gespecialiseerde mondhygiënisten zorgen voor een optimale conditie van uw gebit en tandvlees.

Ons adres

Burgemeester de Withstraat 59B, 3732 EJ De Bilt

Snel Contact

Neem gemakkelijk contact met ons op.

030 210 9191

Volg ons

guided biofilm therapy

Resultaten behandeling

Make your smile shine

We worden steeds ouder, het liefst met ons eigen gebit – om zo lang mogelijk zonder ongemak te kunnen genieten van ons eten en drinken is het belangrijk om goed voor je gebit te zorgen.

In je mond leven ongeveer tien miljard bacteriën verdeeld over 700 verschillende soorten die zich aan de tanden en kiezen kunnen hechten. Door de opeenhoping van deze bacteriën ontstaat tandplak. Als tandplak niet wordt verwijderd kan dit tot (ernstige) problemen leiden.

Het tandvlees is het fundament van ons gebit, daarom is het belangrijk om regelmatig de mondhygiënist te
bezoeken om professioneel tandplak en tandsteen te verwijderen.

man-showing-his-teeth3-YUFNXWG.jpgman-showing-his-teeth4-YUFNXWG.jpg