AIRFLOW®

Nieuwe behandeling met AIRFLOW

Pijnloos en Ontspannen met Airflow Behandeling

AIRFLOW® is een geavanceerde techniek die tandplak en aanslag van tanden verwijdert door middel van een combinatie van poeder, lucht en water, verwarmd tot 38 graden Celsius. Deze methode is niet alleen effectief, maar ook vriendelijk voor het gebit, zonder enige vorm van pijn of ongemak. Waarom beginnen we met AIRFLOW®? Door eerst de AIRFLOW® toe te passen, kunnen we op een efficiënte manier tandplak en aanslag verwijderen zonder de structuur of het oppervlak van de tanden te beschadigen, wat bij oudere methoden wel het geval kan zijn. Op microscopisch niveau creëert de traditionele methode kleine krasjes waar bacteriën en aanslag zich sterker aan kunnen hechten.

Bij AIRFLOW maken we gebruik van PLUS Poeder, dat een korrelgrootte heeft van 14 micron en is gebaseerd op Eritrythol. Eritrithol is een suikerantioxidant en wordt vaak beschouwd als de grote broer van Xylitol. Het heeft aangetoond dat het een positief effect heeft op het remmen van bacteriën die gaatjes kunnen veroorzaken. Omdat tandsteen niet overal op de tanden aanwezig is, kiezen wij ervoor om eerst met AIRFLOW® te starten. Hierdoor kunnen we al het losse vuil en aanslag verwijderen, waardoor eventueel aanwezig tandsteen beter zichtbaar en voelbaar wordt. Op die manier kunnen we gerichter en effectiever behandelen, waarbij overbehandeling wordt vermeden en gezond weefsel niet onnodig wordt aangetast. Dit zorgt voor een zorgvuldige en precieze aanpak, waardoor het gebit optimaal wordt verzorgd.

Polijst vs. airflow

Waarom niet meer polijsten?

Nou, laten we eens naar de feiten kijken. Onderzoek heeft aangetoond dat polijsten op microscopisch niveau kleine krasjes creëert. Hoewel deze krasjes niet met het blote oog zichtbaar zijn, bieden ze een perfecte plek voor bacteriën en aanslag om zich te nestelen op je glazuur. Dus, eigenlijk werkt polijsten als een uitnodiging voor ongewenste gasten!

Wij maken hiervoor gebruik van de AIRFLOW met PLUS poeder, waardoor we geen veranderingen aanbrengen aan het oppervlak van je glazuur. Hieronder zie je een foto van het onderzoek bij 2000x vergroting om het verschil te laten zien.

Nu, laten we eens echt naar de kern gaan. In al het onderzoek over polijsten wordt gesproken over het verwijderen van plak, niet over het glad maken van het oppervlak. De term zegt het eigenlijk al: polijsten is letterlijk het veranderen van een oppervlak. Maar laten we eerlijk zijn, glazuur gladmaken is gewoon niet mogelijk. Glazuur is van nature oneffen en kan niet worden gemaakt. Daarom kiezen wij voor de AIRFLOW – om gezond weefsel te behouden!

PIEZON ® NO-PAIN

Deze technologie is een bewegingskunstenaar: gracieus, gestroomlijnd en gecontroleerd, brengt PIEZON precisie naar een hoger niveau.

Wat is PIEZON? Het is geavanceerde ultrasoon die wordt gebruikt om tandsteen van het tandoppervlak te verwijderen door middel van ultrasone trillingen en waterstroom van 38 graden.

Met PIEZON wordt het instrument nauwkeurig in contact gebracht met het tandoppervlak, waardoor tandsteen moeiteloos wordt verwijderd als een ruitenwisser. In tegenstelling tot andere methoden, waarbij slagen worden gebruikt, is deze aanpak vrijwel pijnloos. De NO-PAIN technologie, een innovatieve functie van PIEZON, maakt gebruik van een printplaat in het apparaat om de hoeveelheid tandsteen te meten en de intensiteit van de behandeling hierop aan te passen. Dit garandeert niet alleen een comfortabele ervaring, maar ook een uiterst effectieve reiniging zonder concessies te doen aan precisie. PIEZON® NO Pain elektronische module garandeert precieze lineaire oscillaties, wat betekent dat er geen schade wordt toegebracht aan tandoppervlakken en zachte weefsels.

PERIOFLOW®

PERIOFLOW® is een geavanceerde technologie die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van pockets van 5 tot 9 mm die zich bevinden rond natuurlijke tanden of implantaten, en dit onder het tandvlees. Met behulp van PLUS poeder, lucht en verwarmd water wordt tandplak en bacteriën weggeblazen zonder het tandoppervlak te beschadigen. Deze innovatieve methode is zeer doeltreffend en draagt bij aan het behoud van gezond tandvlees en tanden.

Team Swiss Dental Spa

Onze Specialisten

anne_eva

Anne-Eva Brummelhuis

Mondhygiënist

Romy van de Bilt

Mondhygiënist

Roselotte van Leeuwen

Mondhygiënist

Marleen Goossen

Mondhygiënist

Sima Bleij

Mede-Eigenaar & Smile manager

Steven Lim

Mede-Eigenaar & Parodontoloog

AirFlow Mondhygiënist

Make your smile shine again

Wij zien u graag tegemoet in onze praktijk voor een ontspannen en verfrissende behandeling.

Volg ons op Social Media

airflow behandeling

Contactgegevens

Neem gemakkelijk contact op

Een bezoek aan onze Dental Spa is uw stap richting ontspanning, een gezonde en wittelach. 

Snel Contact

Neem gemakkelijk contact met ons op.

030 210 9191

Ons adres

Burgemeester de Withstraat 59B, 3732 EJ De Bilt